igaz történetek szülésről, születésről

1824. nap: Alien II.

1824. nap: Alien II.

Mint minden kasszasikernek, ennek is van persze folytatása. A második részben már sokkal kifinomultabb módszereket alkalmaznak. Nem hagyják úgy elfajulni a folyamatokat, tervszerűen haladnak az emberiség megmentésében, ezért kissé unalmasabb is, de azt el kell ismerni, hogy látványban felülmúlja az első részt. Főleg a sok technikai kütyü miatt, amit bevetnek – a film lényege megint az, hogy az Alien befészkeli magát egy nőbe, ugyanabba, persze, mert megszerették a nézők, és ki kell onnan venni. De ahogy csinálják! Hát, az maga a fantasztikum!

Először nem adnak enni a nőnek egy napig, utána megint levetkőztetik, felrakják egy gurulós ágyra és betolják egy sokkal spécibb Műveleti Központba, mint ami az előző részben szerepelt. Sok fehér ruhás sürgölődik megint körülötte, az egyik ismét tűvel szurkálja, a másik meg egy maszkot nyom az arcára, azért, hogy elbódítsa – biztosan így akarják kiszedni a titkot, hogy hol mászhatott bele ez az Idegen.

És akkor a nő egyszer csak magatehetetlenné válik, azt hinné az ember, hogy meghalt, de a Tudósok tudják, hogy nem, sőt, azt is, hogy az a valami ott benne nagyon is él, és ezért tenniük kell valamit, hogy kiszedjék – ha már a nő képtelen rá, hogy együttműködjön velük.

És most következnek a legjobb jelenetek: lecsupaszítják a nő hasát, ott domborodik előttük, benne az Idegennel, rákennek valami narancssárgás folyadékot, majd az egyik fehér ruhás fog egy kést és belemélyeszti a nő hasába. Látjuk, amint szétnyílik előbb a rózsaszín bőr, aztán a vöröses hús, vér kezd szivárogni a nő hasából, de letörölik. És a kés egyre mélyebbre vág, újabb és újabb rétegeken halad át, mígnem egyszer csak a Műveleti Központ fényei már bevilágítanak a nő belsejébe, és igen! – megpillantjuk azt a valamit, amint ott fekszik kényelmes, de undorító zugában; a véres trutyit már ismerjük az előző részből.

És kiszedik az Idegent, megint alaposan megkínozzák, csak most még tűvel is szurkálják, és látjuk azt is, hogy berakják egy üvegkalickába, mindenféle csövek lógnak ki belőle a különböző nyílásaiból, biztosan tudományos kísérleteket akarnak vele végezni.

És, persze, itt is van varrás a végén, csak sokkal hosszabban, mint az első rész DVD-változatában, plusz még a nőből is kilóg két cső, az egyik végén vizelet, a másik végén véres genny gyűlik egy műanyag zacskóban.

S. Z.

(A kép illusztráció, készítette: Koós Tamás.)

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.