igaz történetek szülésről, születésről

1895. nap: A születésem – azaz MI

1895. nap: A születésem – azaz MI

A családi legendárium története.

A két nővérem már nagyobbacska volt, amikor a szüleink arra gondoltak: de jó lenne a két lány után egy fiú.

A várandósság alatt anyukánknak feltűnt, hogy túl sok helyen mozog a baba, de nem gyanakodtak ikerterhességre, mert csak egy szívhangot találtak. Ő mindenesetre nagyon izgult, nehogy valami torzszülött legyen a hasában.

Időközben Anyut befektették a kórházba, veszélyeztetettként. Még volt hátra két hónap a szülésig, de egyik éjjel megrepedt a burok.

A szülőszobán az aprócska, másfél kilós kislány megszületése után megszólalt az orvos: „Hoppá! Anyuka, ne dőljön még hátra, van itt még egy gyerek.” És fenékkel előre kitolattam én is erre a világra, én voltam a nagyobb, 1600 g-os.

A házban akkor még csak az egyik szomszéd néninek volt telefonja, ő szaladt át az örömhírrel Apuhoz. „Megszületett! Két kislány.”

Apukám teljesen megrökönyödött. A szomszéd néni vigasztalta, hogy hát nem baj, hogy megint lány, mire Apukám azt mondta: „Nem az, hogy lány, hanem, hogy kettő!”

A nővéreim nagyon örültek, így jutott mindkettejüknek egy-egy saját kistesó, a lakást pedig nagyobbra kellett cserélni, mert ennyi gyerekkel már tényleg nem lehetett benne elférni.

Cs. E.

Dávid > > >
Orsi > > >
Csabi > > >
Kadosa > > >
Hajnácska > > >
Buda Zalán > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.