igaz történetek szülésről, születésről

1604. nap: Az otthonszüléshívő (Hannah és Jodie apukája)

1604. nap: Az otthonszüléshívő (Hannah és Jodie apukája)

A következő terhességnél, három évvel később, feliratkoztunk egy otthonszülésre szakosodott szülésznői csoportnál (aminek véletlenül, de nem teljesen meglepő módon tagja volt az a szülésznő is, aki világra segítette Mishát). Aktívan részt vettem az egész megszervezésében, sokkal jobban, mint az első tervezett otthonszülésnél, elszántan, hogy most minden jól fog sikerülni.

Kibéreltünk egy szülőmedencét egy Isten háta mögötti helyről, ahol a házszámokat nem tartották fontosnak, noha jól jött volna. A medence már hetekkel korábban készen állt, és Mishával együtt úszómedencének használtuk az elkövetkező hetek várakozása közben, ami hozzájárult az izgalom fokozásához. Az első szülés bizonytalansága miatti rettegés most elkerült.

HannahMég most is emlékszem Misha csodálkozó arckifejezésére, amikor reggel felkelt, és először megpillantotta a hajnalban születet Hannah-t. Tökéletes vízben szülés, nyugodt és stresszmentes. A vajúdás 20 órával volt kevesebb, mint Mishával.

Tizennyolc hónappal később, Micha és Hannah együtt osont le a lépcsőn, hogy megpillantsák Jodie húgukat, aki szintén medencében született.

Otthonszüléshívő lettem – az egyetlen probléma, hogy a szíved megszakad, ha el kell adnod a házat, ahol a gyerekeid születtek. De mi még kitartunk mellette egy kicsit.

M. W.

Martin születése apaszemmel > > >

 

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.

This post is also available in: angol