igaz történetek szülésről, születésről

965. nap: Balaton-parti történet

Kedves Ági! Emlékszel? Egy balaton-parti kisvárosban születtem júliusban. Anyakönyvi kivonatom sorszáma: 1. Ebben a kisvárosban ugyanis a háború óta én vagyok az első, aki otthon született. Mindenki más, aki arra büszke, hogy kisvárosunk szülötte, vagy a szomszédos település szülőotthonában, de legtöbben Somogyország számos kórházának egyikében születtek.

Édesanyám és édesapám hároméves gondos előkészítés és tájékozódás után közösen döntött úgy, hogy Ági információs hetére járnak (járunk, merthogy akkor már pocaklakó voltam).

Amikor pedig napra akkor, amikorra Ági a születésemet sejtette: belekezdtem megszületni. Olyan szépen és lassan, semmi kapkodással, hogy Ágiéknak bőven maradt idejük Budapestről hozzánk lejönni, még egy kicsit szundítani is, Anyukámnak Ágiéknak palacsintát sütni, hogy aztán egy kis szobában, szüleim meghitt ágyában, világra segíthessenek.

Azóta NEM TELIK EL NAP, hogy édesanyám, édesapám ne emlékezne meg Ágiról, aki nélkül biztosan nem lehetne a mi kis családunk annyira boldog!2

Mellékelek két képet: egyet magamról, amint éppen megszülettem, másikat Ágiékról, akik a szüléssegítés után jóízűen és jókedvűen fogyasztották az édesanyám készítette palacsintát!

Kívánom, Ágit segítse a jó Isten tovább, hogy még száz és ezer születésnél bábáskodhasson!

Janka

D. I.

Véletlenül kiválasztott mesék.