igaz történetek szülésről, születésről

1061. nap: „Császármetszéssel jöttem a világra” – Ármin beszélget édesanyjával a születéséről

„A pocakodban volt egy lufi, amiben víz volt és abban voltam én.” „Mielőtt megszülettem, madár voltam.” „A pocakodban minden lila volt.”

„Te is voltál nagyon pici?” „Igen.” „Milyen pici, mutasd!” „Hát, ilyen (mint a kisegér).” „És akkor hol voltál?” „Az erődben.” „És mielőtt megszülettél, akkor hol voltál?” „Erdőben.” „Hol volt az az erdő?” „Hát, messze.” „Messze? És mi voltál te?” „Hát, mindenféle.” „És milyen volt ott?” „Hallottál valamit?” „Igen.” „Mit?” „Akart egy kislány cicit.”

„Arra emlékszel, amikor bent voltál a pocakomban?” „Igen.” „Az milyen volt?” „Jó!” „Jó, de milyen? Ott is hallottál valamit? Lehetett valamit hallani a pocakomban?” „Igen. Locsogtam.” „Azt lehetett hallani, hogy locs-locs? Víz volt bent?” „És volt bent könyv.” „És miben locsogtál?” „Fürdőkádbaaan!” „Víz volt benne?” „Igen.” „A pocakomban volt egy fürdőkád?” „Igen.” „És láttál bent valamit? Lehetett valamit látni a pocakomban?” „Igen, mindenfélét, üvegszilánkot.” „Milyen színű volt?” „Hát olyan, mint a bőr. Nézd, milyen színű a bőr!”

„És hogy jöttél ki a pocakomból?” „Már megnőttem!” „De hogy jöttél ki?” „Úgy, hogy volt ott egy ajtó és azon kimásztam.” „Milyen ajtó?” „Ilyen (félkört mutat).” „Olyan görbe? Vagy egyenes?” „Hát, egyenes.” „És melyik részeddel, hogyan másztál ki onnan, midet dugtad ki először?” „Volt rajtam egy lyuk, és befűzték, és néhány bácsi kihúztak.” (Mutatja, mintha az ő hasából húznának ki valamit.) „Kihúztak téged a pocakomból?” „Igen.” „Hány bácsi volt?” „Három.” „És aztán, mi történt? A bácsik már kint voltak? Ők csinálták az ajtót?” „Igen! A bácsik csinálták az ajtót!”

H. H.

Ármin születése anyaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.