igaz történetek szülésről, születésről

933. nap: Hatodik fejezet (Misike)

Megszületik Mihályka Királyka, akit macskabaj fenyeget. Grépfruitot és antibiotikumot ajánlanak, aztán makkegészséges lesz, és várja a következő fejezeteket.

Hatodik gyermekünk, Misike mindjárt egy próbatétellel mutatkozott be. Már régóta volt macskánk, Juli mégsem kapta el a macskajajt, vagyis az úgynevezett toxoplazmafertőzést. Most elkapta. Doktor ismerősünk figyelmeztetett a veszélyekre: vakság, szellemi fogyaték, egyebek. Ági már vasban. Mindenfelé kérdezősködtünk, hát még kevésbé láttunk világosan. Utólag sok tényleg jó tanácsot kaptunk, amit a hat várandósság alatt nem hallottunk – például a kilenc hónapban új macska ne kerüljön a házhoz. Egy zsák gyógyszert kellett végül beszedni, mert Ági után leginkább egy ismerősünkre hallgattunk, és ő Ágival éppen ellentétes irányba mozog. Ez sokaknak furcsa lehet – így történt.

Eljött a nap, megint téli nap. Látogatóink érkeztek. Kedélyesen beszélgettünk, a gyerekeket már előbb leadtuk. Juli sápadozott, én láttam, de nem mertünk szólni, mert ez már múltkor is rémületet okozott. Végül barátaink összeszedelőzködtek és elmentek.

Hívtuk a segítséget. Jó, indulnak, de elég messziről. Juli már hatalmasakat lélegzett, már tartani kellett. Furcsa, de én ilyenkor ugyanúgy érzem magam, nekem is elfogyott a levegőm, ugyanúgy, ugyanabban az ütemben.

Felhívtunk helyben egy ismerőst, hogy jöjjön gyorsan, de ő sem tudott indulni, csak ha a gyermekeit rendezi… Tíz perc múlva… Hűha… Juli mélyeket lélegzett, leült…

Misike megszületett. Szem nem maradt szárazon… Milyen szép és teljesen egészséges – látta Juli.

A vendégek már vagy húsz perce távoztak… De itt felejtették a sáljukat… Kopognak… „Bocs, csak a sálamért…” Mondom, hogy „Pszt, megszületett a fiúcska…” Sógor megkövül. Dermedten kimegy sáljával a kocsijába és beül. Felesége kérdi: „Mi van?” „Fiú.” – feleli sógor. Felesége is megdermed. Így ülnek.

Befut a helyi ismerős, aztán az otthonszülőmobil, és minden szépen elrendeződik.

Itt tart most a mese nálunk.

K. B.

Összefoglaló Apamese > > >
Julcsika születése Anyamese > > >
Julcsika születése Apamese > > >
Bobó születése Anyamese > > >
Bobó születése Apamese> > >
Sógor születése Anyamese > > >
Sógor születése Apamese > > >
Jankó születése Anyamese > > >
Jankó születése Apamese > > >
Josti születése Anyamese > > >
Josti születése Apamese> > >
Josti születése Testvérmese > > >
Misike születése Anyamese > > >
Misike születése Testvérmese > > >
Balázs születése Anyamese > > >
Balázs születése Apamese > > >
Balázs születése Doulamese > > >
Balázs születése kívülállóként > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.