igaz történetek szülésről, születésről

1414. nap: Leonidasz király (Győző apameséje)

Győző esetében úgy döntött az asszony, hogy nem teszi ki sem magát, sem a babát egy kórházi tortúrának még egyszer. Inkább megszüli otthon. Én bíztam a megérzésében és beleegyeztem. Gyorsan elrepült az idő.

Karácsony után Csillát meglátogatta egy nagyon kedves barátja, aki rátette a kezét a hasára, közel hajolt Győzőhöz, és a következő szavakat mondta neki: „Győző! Most már nyugodtan kijöhetsz, itt is biztonságban vagy, mindenki sok szeretettel vár. Gyere, és fedezd fel a világot!”

Ez történt délután. Éjfél körül elkezdődtek a fájások. Az éjszakai történésekről nem tudok sokat elmondani, ugyanis Borókával aludtunk. Azért voltam ennyire nyugodt, mert volt segítőtársa. (A nagyon kedves barát.) Csak annyit mondok róla, hogy őbelőle egyfajta belső nyugalom áradt, és ettől teljesen átitatódtunk mind. Ez pontosan az ellentéte annak, amit a kórházban tapasztaltam.

Szóval, ott folytatnám, hogy reggel felkeltünk Borókával. Csilla nem verejtékezett, jó színe volt, és nem remegett, jó kedve volt, mosolygott! Miután Borókával megreggeliztünk, lesétáltunk az utcára fogadni a Bábát.

Amikor megérkezett és bementünk a lakásba, már egy erős férfias nyekergés fogadott minket. Minden rendben lezajlott. Mindenki boldog volt és vidám. Énbennem az adrenalin kellemesen csordogált, az idegeim pedig teljesen rendben voltak.

4.2képAztán átmentem Borókával a barátainkhoz megünnepelni Győző születését egy kis pálinkával. Visszajöttünk egy fél focicsapat gyerekkel babanézőbe. Jött a védőnő is, a gyermekorvos is, mindent rendben találtak.

Ha meglátogattak volna minket a spártai vének, azt mondták volna Győzőre, hogy ő Leonidasz király reinkarnációja. Hát én nem fogom hétévesen elküldeni farkast ölni, de horgászni majd elviszem magammal.

Amerre járok Győzővel, a csajok mosolyognak rá. Imádják! Ő meg a szőkéket imádja. Jó ízlése van.

F. L.

Boróka születése anyaszemmel > > >
Boróka születése apaszemmel > > >
Győző születése anyaszemmel > > >
Győző születése Doulaszemmel > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.