igaz történetek szülésről, születésről

924. nap: Második fejezet (Bobó)

Amelyben világra jön Levike, azaz Bobó, hallgatag és álmatag gyermekünk, akinek az I-I-I és az O-O-O lesz a szavajárása. Majdnem egy kátyúban születik, aztán majdnem egy gépkocsiban, aztán majdnem a lépcsőn, de végül a kórteremben, vagyis szülőszobán, és a takarítónő némi noszogatásra máris hírül adja a jó hírt.

Kislányunk után izgalommal vártuk második gyermekünk. Szépen ment minden, a kislánynál már túlestünk a kötelező AFP-rémületen (ajánlott amniocentézis, de mi visszautasítjuk), szóval ezt már letudtuk addigra. Annyi rutin halmozódott fel, hogy Juli észre sem vette, szülési fájdalmakról van szó. Mire felébresztett, Levike már igen készülődött kifelé.

A Szentendrei úton robogtunk a kórházba, Julcsika lányunk pizsamában. Az autó vágtatott, de minél gyorsabban mentünk, annál nagyobbat ugrottunk a kátyúkban, és Juli akkorákat nyögött, hogy biztos voltam benne, még az autóban meglesz. Nem így lett.

Fölhaladtunk a megfelelő osztályra, biztos voltam benne, hogy még a liftben meglesz, de nem így lett. Egy álmos szülésznő udvariasan kérdezte meg, mit is szeretnénk tulajdonképpen. Szerintem a gyermek félig kinn volt, Juli elhaló hangon annyit bírt kimondani, hogy „…szülni…”, erre a hölgy azt mondta, hogy üljünk le és várjunk.

Itt azután valahogy valaki közbelépett, én kint voltam Julcsikával a karomon és emlékeimben néhány rövid pillanat után felsírt egy újszülött. Megilletődtem, és arra vártam, hogy valaki kiszalad hozzánk és melegen megszorítja a kezemet. Nem így lett. Hosszú várakozás után felébresztettem egy nénit, aki épp felmosott, és ő bement és visszajött és elmondta, hogy a magáé és hogy fiú.

Így lett.

K. B.

Összefoglaló Apamese > > >
Julcsika születése Anyamese > > >
Julcsika születése Apamese > > >
Bobó születése Anyamese > > >
Bobó születése testvér szemmel > > >
Sógor születése Anyamese > > >
Sógor születése Apamese > > >
Jankó születése Anyamese > > >
Jankó születése Apamese > > >
Josti születése Anyamese > > >
Josti születése Apamese> > >
Josti születése Testvérmese > > >
Misike születése Anyamese > > >
Misike születése Apamese > > >
Misike születése Testvérmese > > >
Balázs születése Anyamese > > >
Balázs születése Apamese > > >
Balázs születése Doulamese > > >
Balázs születése kívülállóként > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.