igaz történetek szülésről, születésről

1677. nap: Hatkilósan (Mária Kinga)

Egy hosszúra nyúlt várakozás végeztével, szülészorvosom, akinél előző hat gyermekem is született, azzal a biztatással engedett el: „Vagy én, vagy a fiam ott leszünk a szülésnél!”

Ettől nem lettem túl lelkes, s mikor éreztem, eljön az idő, megfontoltam, milyen kedves volt és természetes, amikor ikreim születése előtt barátnőm, X eljött hozzánk Ágival, és bátorítottak. Akkor az ikrek világra segítését Ági nem vállalta, de megvolt a kapcsolat.

Azon a júliusi éjszakán, amikor a teraszon tépelődtem, s döntenem kellett, gondoltam, a Gondviselésre bízom a helyzetet. Ha barátnőméknél üres a ház, és Ági is ráér, akkor ezt választom. Így is lett, férjem elment a patikába, az ügyeletesbe, s vett mindent, amire szükség volt éjnek idején. Nem mondom, hogy nem néztek rá furcsán. Aztán vigyázót szereztünk gyerekeink mellé, s elindultunk.

A szülés lassú és hosszú volt, hosszabb, mint előtte hat alkalommal bármikor. Gondoltam, öregebb vagyok, azért megy nehezen. Már 42 éves voltam. Ági maximális figyelemmel és támogató hozzáállással kísérte szülésemet.

Hajnaltájt végül sok fájdalom árán megszületett Mária Kinga. Ági elővette a mérőeszközét, és azt mondta, nem kis meglepettséggel: Mária Kinga 6000 grammal született. Még egyszer megmérték, csodálkoztak, s megállapítottuk, ez mindenképp a Gondviselés csodája volt, hogy így alakult, mert a kórházban valószínűleg adtak volna a hosszú vajúdásra való tekintettel rásegítőt, s akkor össze-vissza repedtem volna. Így a legkisebb repedés és vágás nélkül, békén világra jött kislányunk. Délben már otthon, a családi asztalnál ebédeltünk.

A neheze utána következett, mert a védőnő, orvos nem győztek kárhoztatni könnyelműségemért és esztelenségemért… De ez így volt jó abban a helyzetben.

Köszönöm segítségedet!

V. E.

Mária Kinga születése bábaszemmel > > >
Mária Kinga születése testvérszemmel > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.