igaz történetek szülésről, születésről

1791. nap: Nem halok meg, én már tovább élek (Gergő)

Nagyon vártam, hogy gyermekem szülessen. Ez persze közhelynek tűnhet, de annyira égtem a vágytól, hogy meglássam, megérintsem, hogy minden figyelmem erre összpontosult.

Németországban voltam autóért, és hazafelé nem álltam meg, pedig napok óta nem aludtam. Meglepve nyugtáztam, hogy nem születik még Gergő, amikor hazaértem. Letettem az autót, és lemostam a szerelvényt. Még mindig semmi. Lefeküdtem és mélyen elaludtam. Feleségem átmászott rajtam és elaludt, de hamarosan elment a magzatvíz, amit én az ébresztés után nemigen akartam elhinni, mondtam is, hogy biztosan csak rosszul érezte. De nem.

Hirtelen indultunk, de nem tudtuk, mi lesz. Első gyerek, semmi tapasztalat.

Beértünk, de az orvosunk nem volt E-ben és nem is állt szándékában hazajönni, így az az orvos lett, aki benn volt. Nagyon fáradt voltam, így a kétperces fájások között mindketten aludtunk, de lehet, hogy mindhárman.

Sok-sok ígérgetés után (orvos által) reggelre született meg első gyermekünk, Gergő.

Nehezen tudtam megszólalni, mert a könnyeimmel harcoltam. Vagy mégsem. Sok-sok mérés és ellenőrzés után elvitték. Folyton az járt eszemben, vajon megismerem-e, vajon őt kapjuk-e vissza?

Hazaértem, sokat sírtam. Letérdeltem és az Istenhez fohászkodtam: „Édes Istenem! Oly hosszú az élet. Oly sokat hibázunk, de ha megérdemelten ütésre lendülne a kezed, kérlek, engem sújts, ne a családomat, én elbírom.” Nem is méltatlankodtam, ha rendszeres betege voltam a traumatológiai osztálynak. A család egészséges.

Persze, felhívtam mindenkit, akit csak lehetett. Elmondtam, hogy nem halok meg, én már tovább élek.

K. F.

Gergő születése anyaszemmel > > >
Ádám születése anyaszemmel > > >
Ádám születése apaszemmel > > >
Luca születése anyaszemmel > > >
Luca születése apaszemmel > > >
Matyi születése anyaszemmel > > >
Matyi születése apaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.