igaz történetek szülésről, születésről

1657. nap: Születésem meséje

Látom az összes színt, a múltat, a jelent és az eljövendőt. Egy vagyok a Mindenséggel, a Mindenség egy része vagyok, mint mindannyian. Mindenki más és más, más a célja, más az álma, más az élete, de mindenkinek van helye az életben.

A lelkem száll, és van benne egy nagy vágy; le akarok születni a Földre. Egy angyal jön ide hozzám, és vezet engem. Egy nagy palotába érezünk, és az egyik termében szép zene szól, majd a zene hangokká alakul át. Az angyal azt mondja, hogy válasszak. Az első hang egy okos férfi és egy kedves asszony hangja, nagyon szép, de számomra idegenek. A második hang két fiatalember hangja, kicsit zavaros a hangjuk, és számomra ez is ismeretlen. Harmadjára egy bölcs apuka és anyuka, egy védelmező báty, egy szorgalmas és egy vicces nővér hangját hallom. Ezek a hangok nagyon ismerősek nekem, és nagyon hívogatóak. Nem kellett semmit se mondanom, az angyal is tudta, hogy ez a nekem való család. Az angyal azt mondta, hogy újra hallani fogom a hangokat, de most követnem kell, mert mielőtt utamra engedne, kilenc fiolát ad, amelyek segíteni fognak.

A hozzám került kincseimmel követem a kedves család hangját, és egy kis idő után egy biztonságot adó burokba kerülök. Az első hónapban kinyílik az első fiola, és megtanít a szeretetre, az életben, hogy kell szeretni. A második hónapban a második fiola bölcsességet ad, ami majd a megfelelő időben segít nekem és másoknak. A harmadik hónapban a harmadik fiola bátorságot ad, hogy merjem élni a saját életemet, és legyen bátorságom a problémáim felett. A negyedik hónapban a negyedik fiola elfogadásra tanít engem, hogy elfogadjam magamat olyannak, amilyen vagyok, és másokat is elfogadjak olyannak amilyenek ők. Az elindulásom ötödik hónapján az ötödik fiola nyugalmat ad, hogy bármilyen helyzetbe is kerüljek, a nyugalom uralkodjon rajtam, és ne a problémák, a szomorú dolgok súlya nyomjon. A hatodik hónapban a hatos számú fiola okosságot ad, hogy az életben tudjam, mi a dolgom. A hetedik hónapban a hetes fiola békét ad, hogy ezt a békét közvetítsem. A nyolcadik hónapban örömöt ad a nyolcadik fiola, hiszen az életünket élvezni kell, teljes szívből, és ez az öröm megtanít arra, hogy bármilyen rossz a helyzet, találjam meg még abban is az örömömet. A kilencedik hónapban a fiola szabadságot ad, hiszen hajlamosak vagyunk elfelejteni, de bárhogy is alakul az életünk, a lelkünk, az egész lényünk szabad. Erre a kilenc dologra van szükségem az életemben, meg kell keresnem ezeket magamban, és a megfelelő időben segíteni fognak.

Ekkor egy fénycsíkot látok, ami engem szólít, és tudom, hogy indulnom kell, itt az idő, hogy megszülessek. Boldogan követem a fénycsíkot, hiszen alig várom, hogy kalandos életem elkezdődjön, és végre találkozzak ezzel a fantasztikus családdal.

Márk

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.