igaz történetek szülésről, születésről

1484. nap: Különös szilveszter

Amikor kiderült, hogy a negyedik gyerekünk várható születési ideje karácsony és szilveszter között van, megijedtem, nem akartam az ünnepek alatt szülni. Többször is voltak komoly jósló fájásaim, de mindig elmúltak, volt, hogy a férjem otthon maradt szabadságon, hátha szülök, de nem.

Közeledett a szilveszter. Éjszaka sokszor felébredtem, és reggeltől fájdogált a hasam, de csak a szokásos. Este éreztem, hogy ez már nem a szokásos, gyakoribb lett az összehúzódás. A férjem elvitte a nagymamához a gyerekeket, azzal, hogy legfeljebb reggel hazajönnek, és nem történt semmi. Amikor egyedül maradtam, minden felgyorsult, és kicsit félve szóltam deceber 31-én este tízkor Áginak, hogy ne haragudjanak, hogy elrontom a szilveszteri programjukat, de szeretném, ha eljönnének. Azt válaszolta, hogy jönnek, és ennél jobb szilveszteri programot el sem tud képzelni. Ez határtalanul jólesett, megnyugtatott. Életem során Ági sokszor megtalálta azt az egy mondatot, ami nekem akkor nagyon fontos volt. Sokszor eszembe jut, hogy milyen más úgy szülni, hogy örülnek nekem, és nem pedig egy bosszantó problémának tartanak. Ehhez képest, mire hazajött a férjem, és megjöttek Ágiék, minden leállt.

Nagyon röstelltem a felesleges korai riasztást, de ez volt. Mivel éreztük, hogy azért előbb-utóbb ebből lesz valami, így mindenki lefeküdt aludni. Sajnos a nappaliban maradt egy állandóan csipogó hőmérő, amitől Ági nem sokat aludt, de nem akart zavarni minket ezzel, ez azóta is bosszant, hogy elfelejtettem. Éjfélkor én aludtam, a férjem köszönt Ágiéknak, megállapították, hogy most kellett volna koccintani, és mindenki pihent tovább.

Tízpercenként fájt, közben aludtam, senki sem zavart. Két óra múlva kimentem enni, és ettől felgyorsult az egész. Biztos vagyok benne, hogyha akkor nem tudtam volna enni és aludgatni, akkor nem lett volna erőm a folytatáshoz.

És itt volt, amikor a bábai tudás segített, a baba már jött volna, de a méhszáj becsípődött, Ági elmondta, mit kellene csinálni, és minden rendben volt. Azt hittem, megint oldalt fekve fogok szülni, de felálltam, és olyan gyorsan született meg a fiunk, hogy a férjemmel mi még nem is készültünk rá, nagyon meglepődtünk.

Így január elsején hajnalban született a legkisebbünk (négyből három gyerekünk hajnali öt és hat között született).

Aludtunk egy nagyot, majd délben hazajött a többi gyerek, és mindnyájan együtt voltunk, boldogan kezdődött az év.

F. B.

Első gyermekem születése > > >
Második gyermekem születése > > >
Harmadik gyermekem születése > > >

 

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.