igaz történetek szülésről, születésről

1726. nap: Nem lesz semmi fakszni (Miki születése)

1726. nap: Nem lesz semmi fakszni (Miki születése)

Amikor újra állapotos lettem, elhatároztam, hogy megszüntetem a különleges bánásmódot, és nem lesz semmi fakszni. Sem emberileg, sem anyagilag nincsen erre semmi szükségünk. Az önbizalmam is erősen megnőtt. Anyámra sem hallgattam már.

A B. kórházba jártam terhesgondozásra egy hónapban egyszer. Az extra az volt, hogy egy eléggé dicsért szülészt kértem meg, hogy vállalja el a szülést, amikor erre sor kerül. Igent mondott.

Ehhez képest a nyolcadik hónapban a szokásos ellenőrzés során elmondta, hogy a gyerek nagyon kicsi, és egy hónappal fiatalabb, mint számoltuk. Én megijedtem és tiltakoztam, mert a napot is tudtam, amikor teherbe estem, viszont a kicsi súly megrémített. A vérig sértődött doktor úr nagy kegyesen elküldött ultrahangvizsgálatra, ahol megkérdezték tőlem, hogy ugyan mit keresek itt. (Megjegyzem, akkor igen ritkák voltak ezek a vizsgálatok.) Elmondtam az idő-súly vitát az orvossal. A vizsgálatot végző doktor jót nevetett, és elmondta, hogy teljesen normális súlyú, nyolc hónapos kisbaba, de tudom-e, hogy farfekvésű. Mondtam, hogy nem. Erre csodálkozva megkérdezte, hogy a doktor úr még nem hallgatott szívhangot? Elgondolkodtam, és mondtam, hogy nem.

Ezután a bizalmam elfogyott, ezért bekunyeráltak egy magánrendelésre. A doktor úr a B. klinikán dolgozott. Nagy kegy volt, hogy utolsó hónapban (csak egy látogatásért fizettem!) „elvállalt”, de nem mertem a továbbiakban vagánykodni és kockáztatni.

eszter_miklosHarmincadikán délben kezdődtek meg a fájások, a fiam a klinikán 16.35 perckor született meg farfekvéssel (51 cm, 3 kg). Soha nem gondoltam, hogy egy szülés ilyen is lehet. Végig a folyosón sétálgattam, és csak az utolsó tíz percben fektettek ágyra, ahol szinte egyetlen nyomással jött világra a kisfiam, akit meztelenül a hasamra tettek… és rögtön anyának éreztem magam. Természetesen Miki is azonnal elhallgatott, és békésen feküdt a hasamon. Kifizettük érte az előre mondott összeget.

S. L. Zs.

Eszter > > >
Marci > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.