igaz történetek szülésről, születésről

1032. nap: Zsupsz, bele a tenyerembe (Edgár születése apaszemmel)

Hajnali fél négykor ébredtem egy álomra: a farmerom szárába próbáltam beleerőltetni a jobb lábamat, amikor vettem föl magát a gatyát, de nagyon macerás volt azon a szűk csövön át felszínre hozni a lábfejemet. Már épp azon gondolkodtam, mit jelenthet ez, de aztán hamar jött egy magyarázat: Edina mondta, hogy intenzív fájásai vannak. Úgyhogy hívtuk Ágit. Másik Ági fog jönni. Fölébresztettük Bertát és Kincsőt, ők el is mentek Árpihoz. Úgyhogy most szülni készülünk. Most ez van. Izgalmas és euforikus. Kisúroltam a kádat.

4.30: Kimentem, fölkapcsoltam a folyosón a lámpákat, elszívtam egy cigit, Edinám már a kádban, de magára hagytam, éreztem, hogy egyedül akar lenni. Ennyi. Várjuk Ágiékat.

4.45: Kezdenek erősödni a fájások, Ágiék még nincsenek itt. A rigók már szintén beerősödtek, mármint füttyszavukban. De még nem világosodik. Edinám a kádban…

9.15: Azt hittem, hosszú krónikája lesz a dolognak, azért kezdtem el időpontokat írni. De nem lett hosszú.

…Elszívtam a teraszon egy cigit, tébláboltam a lakásban, aztán már olyan erős tolófájások voltak, hogy hívtam Ágit, hol tartanak. Mondták, hogy már itt a Duna-parton. A fürdőszobába rohantam, Edgár feje már kinn volt.

Ott rostokolt egy ideig, aztán csöngettek Ágiék a kaputelefonon, kirohantam, kinyitottam nekik, rohanás vissza a fürdőbe. A kád vizét már korábban leeresztettem, de még volt benne egy kicsi. És akkor egy újabb tolófájás, odatartottam a kezemet, és zsupsz, bele a tenyerembe.

Ágiék még a folyosón. Edgár fölsírt, de rögtön el is hallgatott, amikor Edinám mellére raktam. Ágiék megérkeztek, Edgár szörcsögött egy kicsit, aztán szopni kezdett, ahogy kell. Mi meg hárman (Ági meg a doula meg én) ültünk a kád előtt a sötétben, és néztük hosszasan a jelenetet.

Edgár pontosan ötkor, hajnali ötkor született. Nagyon-nagyon örülve van neki.

P. B.

Berta születése anyaszemmel > > >
Berta születése apaszemmel > > >
Edgár születése anyaszemmel > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.