igaz történetek szülésről, születésről

1128. nap: Sári születése kökényvirágzáskor

Csak nem akaródzott megszületni, és már untam az egy hónapja tartó „utolsó pillanatosságot”, hát elmentünk a telekre paradicsompalántát ültetni… Hát, ez megtette hatását, aznap éjszaka már kikívánkozott.

Mondták a nővéreim, hogy annyira fáj, hogy éppen nem halok bele, hát valahogy így is történt. Bele-belealudtam, és ha nem masszíroztak, úgy éreztem, hogy tényleg vége.

Mikor már csak a kitolás volt hátra, megakadt a lendület, Ági mondta, hogy semmi gond, biztos rövid a köldökzsinór. Így hát vécétől a szőnyegen át Péter nyakában lógva, az ágyon, háton, oldalt, négykézláb… nyújtottuk. Végtelen fájdalom és kimerültség, remegő kezem-lábam, de nagy-nagy biztonság és bizonyosság is, hogy minden a legjobban történik.

És hát minden rendben is ment, ha lassan, és arccal szemben is, de megérkezett, és én annál büszkébb voltam, mert Ági így búcsúzott: „Nagyon ügyes voltál! Ennyi fájdalommal és küzdelemmel három gyereket is megszülhettél volna!”

Aztán a kábulat szertefoszlik, és ropogós fehér tiszta ágyam varázsolódik, és abban fekszem, egy vörös kis békával a hasamon.

Sz. B.

Sári születése apaszemmel > > >
Áron születése anyaszemmel > > >
Áron születése apaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.