igaz történetek szülésről, születésről

928. nap: Negyedik fejezet (Jankó)

Amelyben kiderül, hogy Ágiéknak néha falakon és bezárt ajtókon is át kell hatolni, de sikerül is. Megszületik Nótás Kedvű Jankó, Puskás Öcsi kései utódja, aki előbb tud majd focizni, mint járni.

Harmadik gyerekünk után lakható lett a házunk, és beköltöztünk. Negyedik gyermekünk már ide vártuk. El is jött az idő egy téli napon. Megjöttek a fájások, Juli szinte közömbös hangon felhívta anyukáját, hogy elvinné-e a gyerekeket. Mama egyből rájött, honnan fúj a szél, de nem szólt semmit, kocsiba ültek és eljöttek. A harmadik gyermekkel már átestünk az első otthonszüléssel járó komoly környezeti ijedelmen, bár izgalom most is lehetett bőven.

Mire a nagyszülők ideértek, már szép fájások voltak. Juli mosolygott, aztán kiléptek a gyerekek, és az események beindultak. Én mint apuka kissé illetéktelennek éreztem magamat, aztán látom, hogy hujjuj, egy fejbubocska, jujjujjuj, egy fejecske… Még egy nekirugaszkodás, Ági hol tarthat?

…Ezredmásodpercek… Addigra én már több élettapasztalatot szereztem, tehát bogaras embernek számítottam, és az ajtóra például fakilincset raktam fazárral, és rajtunk kívül senki sem tudta még kinyitni… De én nem mozdulhatok innen… És az utolsó ezredmásodpercek… És akkor most… Most…

…Ági kezébe kipottyant Jankó.

Hogy Ági hogy került oda, nem derült ki soha. Nem vette észre a fazárat, fakilincset, belépett, bejött és kezébe vette Jankót.

És azt mondta, hogy a baba épp a kedvenc mérete, ha bárki más ezt mondja, üres fecsegésnek gondoltam volna, és ő viszont úgy mondta, hogy rögtön megértettem: Jankó baba mérete valóban a kedvenc mérete.

Még egy kicsit velünk voltak, aztán elmentek. Havazni kezdett.

K. B.

Összefoglaló Apamese > > >
Julcsika születése Anyamese > > >
Julcsika születése Apamese > > >
Bobó születése Anyamese > > >
Bobó születése Apamese> > >
Sógor születése Anyamese > > >
Sógor születése Apamese > > >
Jankó születése Anyamese > > >
Josti születése Anyamese > > >
Josti születése Apamese> > >
Josti születése Testvérmese > > >
Misike születése Anyamese > > >
Misike születése Apamese > > >
Misike születése Testvérmese > > >
Balázs születése Anyamese > > >
Balázs születése Apamese > > >
Balázs születése Doulamese > > >
Balázs születése kívülállóként > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.