igaz történetek szülésről, születésről

1149. nap: Meg nem született

Lili betöltötte az első évét. Én pedig elkezdtem játszadozni a gondolattal, hogy jó lenne egy kistesó. Nem telt el sok idő és megfogant Kistesó. Pont abban a hónapban, amikor Lili. Nevettük is, lehet egy napon lesz a születésnapjuk. De nem így lett.

Hathetes voltam, amikor egyik este éreztem, görcsöl a hasam. Mondtam Petinek, veszek egy forró fürdőt, attól elmúlik. El is múlt, és elkezdtem vérezni. Sötét és világos piros volt egyszerre. A darabok fennakadtak a lefolyó rácsain. Sírtam. Azt képzeltem, ott kapálózik Kistesó, és nem segíthetek.

A darabokat ma is egy skatulyában őrzöm, hogy ha egyszer megépül a házunk, eltemethessem a kertben, hogy legyen nyugodalma. Tudom, hogy morbid, de nem bírtam volna ki, hogy a lefolyóban végezze.

Másnap elmentem orvoshoz és elmondtam, hogy csináltunk egy tesztet, ami pozitív lett, viszont tegnap este óta vérzem. Durván megvizsgált, és közölte, nem lát semmit, és hogy nagyon vérzem. Odafordította a monitort, hogy nézzem meg én is, nincs ott semmi. Még most is élénken él bennem a monitor képe és az üresség, amit akkor éreztem.

Felírt vérzéscsillapítót. Elolvastam a betegtájékoztatóját, amelyben az állt, szoptatás alatt nem szabad használni. Még jó, hogy jeleztem az orvosnak, még szoptatok.

Hiába tudtam, hogy nincs többé, még egy hétig dolgoztak bennem annyira a hormonok, hogy szédültem és hányingerem volt. Három hónap kellett, hogy helyre jöjjek. Mikor megfogant egy újabb kistesó, de ez már egy másik történet.

H. B.

Lili születése anyaszemmel > > >
Lili születése apaszemmel> > >
Villő születése anyaszemmel> > >
Villő születése apaszemmel > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.