igaz történetek szülésről, születésről

885. nap: „Maga úgysem egy szülőnő típus!” (Dani születése)

Majdnem 13 éves fiam reggelizik az asztalnál. Hamar eltelt ez a pár év, nemrég született… Az első csodálatos kisbaba az ő személyében érkezett hozzánk.

A várandósság alatt nagyon kiegyensúlyozott voltam. Közeledett a kilencedik hónap vége. Utóbb derült csak ki, hogy olyan típus vagyok, aki megvárja a 42. hét utolsó napját, s csak akkor szül.

Eddigre már a rokonság lerágta mind a 20 körmét, és én is. Öt nappal a szülés előtt vizsgálaton voltam a kórházban. Éreztem valami furcsát a pocakomban. Valami átrendeződött. Az orvos látta rajtam, és javasolta ‒ amit már hetek óta mondott ‒, maradjak benn. Legkésőbb öt nap múlva megindítja a szülést, ha magától nem megy. Igent mondtam, és befeküdtem.

Nagyon hosszúnak tűnt az a pár nap. Jöttek a különböző tanácsok: például lépcsőzzek, az majd beindítja a szülést. Róttam a lépcsőt fel-le. Persze nem használt, mert még nem volt itt az idő. A vizsgálatoknál mindig minden rendben volt a babával is, velem is. Egyik alkalommal Dani annyira zokon vette a zaklatást, hogy teljesen felvonult a mellkasom felé. Ezen még az orvos is elcsodálkozott.

Végre a negyedik nap estéjén 19 óra körül elfolyt a magzatvíz. (Azt hittem, bepisiltem.) Ügyeletes orvos: „Ugyan, ez még semmi, csak a magzatvíz folyt el. Azért vonuljon be a szülőszobára.” A szülésznő rendes volt. Megkérdezte, értesítsük-e a férjemet. Bár ‒ szerinte ‒ még hagyhatnánk pihenni. Hagytuk.

Reggelig nem sok minden történt. Csak a fájások jöttek néha. Másnap hívtuk Zolit. Nem értük el. Kiderült, uszodában van. A recepciós hölgy majd eldobta a telefont, amikor kértem, szóljon a férjemnek, hogy jöjjön, mert szülünk! Nagyon elfáradtam. A szülésznő javaslatára lepihentem. Amennyire tudtam…

Megjött Zoli. Ráhangolódtunk a szülésre. Táncoltunk, énekeltünk, és elindult a folyamat.

Bejött egy másik pár. Sajnos, nem tudtam már magamra koncentrálni, zavart, hogy nem vagyunk magunkban… Anyut megkértem, ne jöjjön be. Persze bejött… Az egyik szülésznő pedig beszólt: „Maga úgysem egy szülőnő típus!”…Teljesen leállt a tágulás. Kaptam szurit, de az sem hatott.

Végül az orvos megcsászározott.

17.45-kor megérkezett Dani.

L. T.

Dani születése Apaszemmel > > >
Dorka születése Apaszemmel > > >
Dorka születése Anyaszemmel > > >
Fanni születése Apaszemmel > > >
Fanni születése Anyaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.