igaz történetek szülésről, születésről

384. nap: Megtörtént a csoda (Dedi)

Mi sokszor gondolunk Rád-Rátok azóta is. Nekem nagyon sokat jelentett és jelent, hogy eddigi egy szem gyermekemet a Te biztonságot adó kezeid között hozhattam a napvilágra. Nem tudom, mi lenne, ha a következőt kórházban kellene megszülnöm. Ha csak ilyen lehetőség lenne, nem vállalkoznék rá, azt hiszem.

Azt, hogy otthon szeretnék szülni, már évekkel a baba foganása előtt eldöntöttem, és elkértem a telefonszámodat. Akkor még az apuka sem volt meg.

Amikor kiderült, hogy kisbabánk lesz, nagyon boldogok voltunk. Sajnos, nem sokra rá autóbalesetünk volt. Alaposan megütöttem magam ‒ onnantól azt mondták, veszélyeztetett terhes vagyok.

Feljártam hozzátok, elvégeztem az információs hetet, ami nagyon hasznosnak bizonyult a későbbiekben is.

A vége felé már nagyon fájt az alhasam. Te voltál az egyetlen, aki azt mondta, kerüljem a lépcsőzést, ha lehet, mert a gyermeket ki is kell hordani. A többiek azt mondták, legfeljebb előbb meglesz, van PIC Veszprémben, és ott nagyon jó ellátást nyújtanak.

A 36. hetet éppen betöltöttem pénteken. Délelőtt elmentem a kötelező magzatmozgás-vizsgálatra. Ebéd után rétest sütöttem. Elméletileg még volt két hét hátra.

Hajnali ötkor elment a magzatvíz. Gyorsan felhívtunk Benneteket. Amíg meg nem érkeztetek, telefonon tartottuk a kapcsolatot Veletek. Aznap sokadik voltam, és még egy motoros baleset is közbejött nektek Almádinál.

Anyukám és Dede apukája volt ott. Végre megérkeztetek. Nem volt túl könnyű szülés. El is akadt egyszer a folyamat, Dedi nyakán rajta volt a zsinór, ami nehezítette az előbújást. Elég sok vért is vesztettem, infúzióra is szükségem volt. Este 11 után aztán megtörtént a csoda.

Dezsőke icuri-picuri volt, 2700 g, de teljesen egészséges, és azonnal szopizott, amit abba se hagyott két és fél éves koráig. Nem volt szükségünk semmilyen pótlásra.

Emlékszem, nagyon sokáig őriztetek, hogy minden rendben van-e velem. Szépen javultam. A kórházban nem kaptam volna ennyi szeretetet és segítséget, mint ott akkor Tőled és Julikától.

Dezsőke azóta elmúlt négyéves, és most se csinálnám másképp. Szeretettel gondolunk Rád azóta is.

M. M.

 

Véletlenül kiválasztott mesék.