igaz történetek szülésről, születésről

922. nap: Első fejezet (Julcsika)

Amelyben megszületik első gyermekünk, a mosolygós Julcsika. Megismerkedünk az Alfa Holdbázis egyik kellékével és a hatalmas termetű rozsdamentes injekciós tűvel. Minden jóra fordul, drótkefével letisztítják és még meg is mérik.

Julcsika nem bújt ki az előre megszabott napon. A megadott várakozás után a szülést beindították. Én egy sörgyár honlapján dolgoztam, amit akkor lényegesnek gondoltam. A sok bagolykodás úgy kifárasztott, hogy feleségem nélkülem érkezett a kórházba.

Később utánaeredve gépeken csüngve és rossz hangulatban találtam. A szülésznő betolt egy Alfa Holdbázisból ismert szerkezetet, és ezen hallatlan finomsággal beállította az oxitocin adagjának aprólékos növelését. Magunkra hagyott.

A fokozatosság csorbát szenvedett, mert a grafikon egyszer csak leszaladt a papírról, Juli arca hamuszürkévé vált. Megérkeztek a szakemberek. A szülésznő elmesélte, hogy iszonyatos fájdalom a szülés, és neki nem is lesz soha többé gyereke. Igent mondtunk az epidurális érzéstelenítésre. Ezt egy nagytermetű szakember egy szemkápráztató méretű fecskendővel elvégezte.

Amire még emlékszem: a gátmetszés furcsa zaja, az erős izom átvágásának surranása. Emlékszem, ahogy a szülés végén átkerülök a láb felőli oldalra, és akkora vérfoltot pillantok meg a lepedőn, amekkorát még sohasem láttam.

Julcsika kiugrott, mint a kisvillám, gyorsan lecsutakolták egy drótkefével, lemérték, hogy 52 centiméter, és nem kevesebb és nem több. Én ezen csodálkoztam legjobban, mert én is ott álltam, és nem tudtam eldönteni, hogy inkább 42 vagy inkább 62 centi körül van, mert rúgkapált a colstok mellett. Nagyon kedves, mosolygós volt, szelíden mosolygott.

Kaptunk porcelánban teát is. Én azon erőlködtem, hogy telefonomról e-malit küldjek, mert akkor máséról még nem lehetett, csak az enyémről, és erre a szülésznő megkérdezte, hogy az apuka mobiltelefon-függő? Erre elszégyelltem magamat.

Lassan aztán hazamentem, és a gondolataim újra a sörgyár köré szálltak és tovább bagolykodtam. A szülést egyébként ronggyá fényképeztem, és boldog-boldogtalannal újra és újra megnéztük.

A történet végül egyébként jóra fordul. Az az előérzetem volt valamiért, hogy életemben ez az utolsó honlap, amit csinálok. Ez az előérzet akkor teljesen indokolatlannak tűnt, aztán mégis így lett. Történetesen a szupi telefon is az utolsó szupi telefonnak bizonyult. Így aztán további gyermekeinknél az életünk már más irányt vett.

K. B.

Összefoglaló Apamese > > >
Julcsika születése Anyamese > > >
Bobó születése Anyamese > > >
Bobó születése Apamese> > >
Sógor születése Anyamese > > >
Sógor születése Apamese > > >
Jankó születése Anyamese > > >
Jankó születése Apamese > > >
Josti születése Anyamese > > >
Josti születése Apamese> > >
Josti születése Testvérmese > > >
Misike születése Anyamese > > >
Misike születése Apamese > > >
Misike születése Testvérmese > > >
Balázs születése Anyamese > > >
Balázs születése Apamese > > >
Balázs születése Doulamese > > >
Balázs születése kívülállóként > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.