igaz történetek szülésről, születésről

532. nap: Teljes biztonságban lenni (Villő)

Nekem is, mint sokunknak, az első gondolatom Veled kapcsolatban, hogy milyen sokat tettél értünk. Ha arra gondolok, hogy az ember egész életét befolyásolhatja világrajövetelének pillanata, akkor azt kell, hogy mondjam, milyen szerencsés az a sok száz gyermek, akik a Te kezeid vártak, Ági. S mennyi minden múlik azon a jövendőben, hogy hányan tudunk békében szülni.

Villő születésénél megtapasztalhattam azt a csodát, hogy milyen teljes biztonságban lenni. Az arcodra akkor nem emlékszem, csak a hangodra, a kezedre és arra az érzésre, hogy semmi baj nem érhet bennünket, mert vigyázol ránk.

Nagy hó volt éppen, havazott egész nap, két napja készenlétben álltunk, hiszen sok volt már az előjel, de nem kellett kapkodni: süteményt sütöttünk, szánkóztunk a nagyobbik kislányunkkal, hintáztunk, és sokat nevettünk, miközben egyre közeledett az Idő.

Mikor hívtalak, éppen dugóban ültél, és talán éppen névnapodat készülted megünnepelni családod körében, mégis félretettél mindent és jöttél. Te is és a doulák is. Olyan jó volt, amikor megérkeztetek, pedig még köszönni sem tudtam éppen akkor, mégis.

Aztán eltelt másfél óra, s már kezembe is adtad kislányomat. Közben a nagyobbik gyermekemtől sem kellett megválnom, mert ő a gyerekszobában játszott a barátnőmmel, akinek szintén hálás vagyok a támogatásáért. Meg persze életem párjának is, akivel együtt éltünk át mindent.

Köszönöm Neked újra és újra, hogy valódi csodaként élhettük át az élet igazi nagy csodáját, és bízom benne, hogy legközelebb újra együtt lehetünk ugyanitt a következő „szereplővel”.

Mert csak így érdemes!

Ölellek szeretettel:

B. M.

Kincső születése apaszemmel > > >
Villő születése apaszemmel > > >
Mátyás születése apaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.