igaz történetek szülésről, születésről

1914. nap: A látványosságot akarták megnézni (Panni)

1914. nap: A látványosságot akarták megnézni (Panni)

Az ikrek elvesztése után jött a varázslás: akkor tudomány, akkor vitamin, akkor Czeizel, megtervezzük… varázslatot kellett teremteni köré, hogy újra neki merjek indulni.

Aztán hat év után csak sikeredett, de a hetedik, nyolcadik hónapig teljes frászban voltam. Egy boldog pillanata nem volt annak a terhességnek. Na jó, voltak pillanatok, de folyamatosan bennem volt, hogy hátha, hogy most már biztos?

Aztán amikor a hetedik-nyolcadik hónapban túl voltunk ezen a kritikus időszakon, akkor kicsit jó volt. Az ő születése relatív jó volt.

A kiírt idő előtt már járogattunk be a J. kórházba, mert ott volt az orvosom. Volt mindenféle vizsgálat. Hatodikán is voltunk, és ott megállapították, hogy már kétujjnyira nyitva van a méhszáj. Mondták, hogy akkor már sehova ne menjen a kismama, de mondtam, hogy nincs nekem semmi bajom, és eljöttünk. Nem mentünk messzire, csak a férjem szüleihez néhány utcányira. Mondta a doki, hogy úgyis visszajövünk az éjszaka. No, hát én átaludtam az éjszakát, és másnap újra bementünk. Akkor sem indult be semmi, de azt mondták, hogy akkor most már szülünk.

Én ott jöttem-mentem, A. volt a szülésznő, egy nagyon aranyos, fiatal nő. Leborotvált, előkészített. Vihorásztam, jöttem-mentem, nekem nem volt szülhetnékem. A fájások nem indultak be, ezért burkot repesztettek. Lehet, hogy enélkül én még egy hétig is eltébláboltam volna. Ez volt 10-11 között, és kettőkor már megvolt a baba.

De az sem volt olyan egyszerű, mert szülés alatt egyszer csak bevonult egy brigád, négy-öt főnyi beöltözött medikus. Na, ott állt le nálam minden. Az utolsó szakaszra jöttek volna nézelődni, az esemény végére, a látványosságot akarták megnézni, hát ez nem sikerült. Nem sikerült produkálnom nekik. Leállt minden, ahogy kell, úgyhogy kaptam gyorsítót, amivel újra beindították a szülést. Utána aztán meglett fél órán belül.

A gyerekágyon kétágyas szobában voltunk, és bent volt velem a baba. Mintagyerek volt, evett, aludt, semmi gond nem volt vele.

L. D.

Elmentek az ikrek > > >
Katus > > >

 

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.