igaz történetek szülésről, születésről

1749. nap: Benedek ötéves

1749. nap: Benedek ötéves

Kedves Ági!

Harmadik fiam, Benedek ma ünnepli ötödik születésnapját. Neked köszönheti, hogy itthon született, neked köszönhetem, hogy itthon szülhettem.

Huszadikán, 4 óra 24 perckor jött a világra. A fájások három órakor kezdődtek. Amikor szóltunk neked, te már tudtad a hangomból, hogy le fogod késni az érkezését, de nem volt baj, jó volt így. Felkészítettetek (köszönet érte mindenkinek!), tudtam, hogy jössz és hogy lélekben velem vagy, és nekem pont ennyi kellett.

A középső gyermekem is itthon született, Krisztinával. Ő volt a leggyorsabb, 48 percig tartott a szülés az első fájástól, Krisztina lekéste az érkezését, de nekem ez olyan nagy élmény volt, hogy a férjemmel kettesben szültem, hogy a harmadik gyermeket is így akartam szülni.

Nem szándékosan szóltam későn, nem tudtam, ez a szülés mennyi ideig fog tartani, és az elején még nem voltak olyan erősek a fájások. A férjemet négy óra előtt keltettem, ő elment zuhanyozni, én pedig lefeküdtem a kanapéra. Négy órakor erősödtek fel a fájások, kiáltani akartam, hogy Tamás, gyere már, telefonálj, de csak nyöszörögtem. Tudtam, hogy nemsokára szülök. Összeszedtem magam, és az egyik fájásszünetben átmentem a hálószobába, oda, ahol az előző gyermekemet szültem, és letérdeltem, ahogy előzőleg is. Amikor Tamás kijött a fürdőből, telefonált.

Érdekes, hogy az előző gyermekemnél nagyon jólesett, hogy Tamás ott volt velem és a vállára hajthattam a homlokom, amikor el akart menni, mondtam, hogy nagyon gyorsan jöjjön vissza. Benedek születésénél pedig elküldtem, nem akartam, hogy hozzám érjen.

A tolófájásoknál, térdelő helyzetben, egyik kezemmel támaszkodtam, a másik kezem a gátnál volt, amikor megéreztem a fejecskéjét, ösztönösen nyomtam vissza, hogy ne jöjjön olyan gyorsan. Aztán egy tolás és kinn volt a feje. Utána szünet következett, én pedig mondtam neki: „Gyere, gyere, várunk téged, szeretünk téged!” A következő fájásra/tolásra megszületett.

2010.06.20. 057 (1)Amikor megjöttél, én már az ágyban feküdtem Benedekkel. Te nagyon kedves voltál. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a fiam egy percre sem távolodott el tőlem, még a súlya sem lett megmérve, végig velem volt. A súlya annyi volt, amennyinek megbecsülted.

Anyukám és a két nagyobbik gyermekem volt még itthon, a középső aludt, a nagyobbik felébredt, anyukám mesélt neki, hogy lefoglalja. Azt mondtad, helyes családom van, jólesett.

Beni a legkiegyensúlyozottabb gyermekem. Nagyon örülök, hogy itt van velem! Nagyon hálás vagyok, hogy lehetővé tetted nekem és még sok-sok nőnek, hogy otthon szülhettünk, szülhetünk!

Van egy könyv, ami nemrég jelent meg magyarul, Aivanhov: Gyermeknevelés a születés előtt. Rám nagyon nagy hatást tett. Úgy érzem, erről minden gyermeket váró nőnek tudni kéne. Ha módodban áll, olvasd el!

Küldök két képet Beniről.

Sok örömet, kitartást kívánok Neked!

Szeretettel:

J. A.

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.