igaz történetek szülésről, születésről

1508. nap: Vártuk (második kisfiam története)

Vártuk ezt a kisfiút, mert már felépült a saját kicsi lakásunk. Eseménytelenül telt a várandósság ideje. Erősen visszeres volt mindkét lábam a néhány évig tartó fogamzásgátló tabletták szedése miatt. Tudtam, hogy császáros leszek, a szemészorvos szigorú javaslatára (–20 D mindkét szem). Hét kg-ot híztam a kilenc hónap alatt. Időre be kellett feküdnöm egy budapesti kórházba. Előző nap kétszer is meg akart születni a babám, de injekciókkal megállították. 2,70 kg súlyú, fehér bőrű, kék szemű kisfiú lett G.

Szoptatás kb. egy hónapig, pótlás hamarosan. Nyugodt, szófogadó kisgyerek volt. Kicsi korában sokszor volt beteg. Lágyéksérvműtét öt hónaposan. Kétévesen több tüdőgyulladás, asztmatikus panaszok, arcüreggyulladás, nefrológiai problémák, szívritmuszavar.

Nagyon szorgalmasan tanult, jó eredményekkel. A művészet terén érdeklődött a rajz és az agyagozás iránt. Sok egyéb foglalatosság után jelentkezett az Iparművészeti Egyetemre, és elvégezte. Igazi művészlélek; az alapos, átgondolt munka és tevékenység híve. Számára nagyon fontos mások segítése. Nagyon sokoldalú, melegszívű, családszerető és -tisztelő ember.

F. G-né

Első gyermekem születése > > >
Harmadik gyermekem születése > > >

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.