igaz történetek szülésről, születésről

1507. nap: Gólyahír (első gyermekem története)

Kedves Ági!

Édesanyám három szülés- (és egyéb) történetét küldöm neked, hogy kitartsanak a mesék még további három napig…

Váratlanul jelentkezett a gólyahír, pedig fogamzásgátlót használtam. Örültem az apróságnak, mindkét család várta már az első unokát. Óvónőként dolgoztam Tihanyban, az első hónapokban gyakori volt az émelygés, nem tudtam buszozni. Három és fél hónapra mozdult a magzat, és még pontosan öt és fél hónapot fejlődött: a kiszámolt napon született meg egy budapesti kórházban, természetes úton. Hét órát vajúdtam egy elfüggönyözött ágyon egy hang nélkül. Vákuummal született, nem tudom, miért. (Tizenegy év után kiderült, hogy a méhszáj sérült.)

Kisfiam, Z. 3,20 kg volt, és kedves kis arcú, mocorgós baba. Kb. egy hónapig szoptattam. Anyósoméknál laktunk vidéken, ahol minden liter vizet úgy kellett behozni és kivinni. Nehéz volt a cipekedés, erős rövidlátásom miatt (–18 D mindkét szemen) nem szabad lett volna. Szigorúan követtem a védőnő utasításait étkezésben, gondozásban.

Örökmozgó kislegénnyel küzdöttem, másfél éves korában külön mentünk, majd kétéves korában elváltunk a gyerek apjától. Nem értette a gyerek a változásokat, gondok voltak, nevelési problémák. A láthatás mindig megzavarta, ellenem nevelték.

Új apukát kapott és két testvért. Féltékenység is felmerült nála, pedig figyeltünk erre. Asztmatikus problémái voltak gyerekkorban, de kinőtte. Közepes tanuló volt, vagány, bevállalós. Szakácsnak tanult, de más területen is vállalkozott. Ma 41 éves nagypapa.

F. G-né

Második gyermekem születése > > >
Harmadik gyermekem születése > > >

 

 

Véletlenül kiválasztott mesék.