igaz történetek szülésről, születésről

1473. nap: Hanna Hollandiában – szülni, születni tanulni

Csak rövid ideig laktunk Hollandiában, ahol a második lányunk, Hanna született. Még az utolsó napokban is sokat sétáltunk, kirándultunk. Ki akartam használni az időt. A nővér, aki házhoz jött, csak a hasamat tapogatta meg hetente egyszer, súlyt mért, és kész. Nem volt szüksége még ultrahangra se, olyan ügyesen megállapította így is, hogy mi a helyzet. Egyéb vizsgálatokra nem nagyon emlékszem.

Mikor elindultak a fájások, taxival vittek a kórházba, bár otthon is maradhattam volna. (Volt választási lehetőségem.) Teljesen meglepődtem, hogy olyan kocsi volt, amiben teljesen elmúltak a fájások (hogy aztán dupla erővel térjenek vissza).

Különleges élmény más szokásokat, hozzáállást megtapasztalni, hogy értékes vagy, és úgy is bánnak veled. A férjem, barátnőm is bent lehettek velem elejétől a végéig, rendes tiszta utcai ruhában, de még a szülésznő is abban volt. Ott kezdtem el megtanulni szülni (talán valamire születni is). Könnyen, gyorsan ment minden.

Orvost amúgy nem is láttam, szobatársam se volt, és csak egy napig kellett ott tartózkodni. (Reggel holland szokás szerint cukros ánizsmagos kétszersülttel leptek meg.) Olyan természetes volt minden, semmi felhajtás, nagyon jó emlékeim maradtak onnanról…

Hanna otthon tanult meg írni, olvasni, pár évig a két lány otthon tanult. Egy éve megszerezte az első diplomáját, most Svájcban dolgozik, ott találta meg élete párját, és körbe szeretné utazni a világot. Hatalmas szíve van, szociálisan érzékeny, de még szeret bulizni.

Gy. M.

Blanka > > >
Jonatán > > >
Bobi > > >
Sára > > >

 

Véletlenül kiválasztott mesék.