igaz történetek szülésről, születésről

1192. nap: Szabadban született (Árnika születése apaszemmel)

Ági azt mondta, hogy meglátjuk, az ötödik a szívünk csücske lesz. És igaza lett. Árnika egy áldott jó lélek. Mint a neve is mondja, igazi orvosság. S hogy betetőzze a mi kis születéstörténeteinket, Árnika végre tényleg otthon született. S nem is akárhogyan.

Ági időben érkezett. Hozott magával társasjátékot is, és jókedvűen nekiláttak játszani az őt kísérő doulával a kellemes augusztusi napsütésben. Nagyon szép idő volt. Nevettek, viccelődtek, az egész társaság nagyon vidám volt, mint ahogy az egész nap hangulata is. Barbara az udvaron sétálgatott, s láthatóan nagyon kellemesen érezte magát. Egyszer csak előállt egy ötlettel: „Nem szülhetnék kint a szabadban?” „A szabadban? Úgy érted, az udvaron?”

Elsőre meredeknek tűnt, de aztán gyorsan megbarátkoztunk a gondolattal, s Ági is lelkes volt. Nagy kert volt a ház körül, s az egyetlen szomszéd családostól elutazott egész hétvégére. Így aztán teljesen egyedül voltunk. Nekiálltam előkészíteni mindent a hatalmas diófa alatt. Az egész szülés nagyon vidáman és könnyen zajlott. Könnyebben, mint bármikor előtte. S ilyen Árnika természete is. Vidám és légies.

Barbara meséli, hogy hetekig a föld fölött járt az élmény hatására. Ági is sokáig emlegette a különleges szülést.

Így lett teljes a mi kis családunk. A születések pedig így váltak fontos mérföldkövekké az életünkben.

K. Z.

Gíta születése anyaszemmel > > >
Gíta születése apaszemmel > > >
Moci születése anyaszemmel > > >
Moci születése apaszemmel > > >
Ábel születése anyaszemmel > > >
Ábel születése apaszemmel > > >
Bori születése anyaszemmel > > >
Boróka születése apaszemmel > > >
Árnika születése anyaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.