igaz történetek szülésről, születésről

1191. nap: A diófa alatt (Árnika születése)

Árnika az ötödik gyermekünk, és ezért Ágitól kaptunk egy „jutalomszülést”. A szülés előtti procedúra hasonlóan indult, mint máskor, vagyis próbáltunk Ági után menni, hogy ne legyünk messze, amikor elérkezik az idő. Augusztus volt, és Ági a Balatonnál volt a gyerekeivel, így mi is kivettünk egy nyaralót, és vártunk. Közben Ági hazament, és Árnika csak nem jött. Ági azt mondta, menjünk csak haza nyugodtan, mert most akármi lesz, eljön az otthonukba, hogy Árni igazán otthon születhessen.

Meg is érkeztek – amikor eljött az idő – egy fiatal anyuka segítővel. Hozzá tartozik, hogy mi egy Szeged közeli tanyán éltünk, egy tanyaszomszéddal a nagy pusztaságban. Tehát szerencsésen odataláltak, kicsit körülnéztek, aztán leültünk és vártunk… Vártunk, közben csokit majszoltunk. Ahogy jöttek a fájások, felkeltem, és sétálgattam a házban, aztán a ház körül is.

Odakinn szép csendes nyár végi idő volt – a szomszédok is elutaztak –, a nyugalmat csak egy traktor távoli hangja törte meg. Eszembe ötlött, miért ne szülhetnék kint a szabadban. Ági nem volt ellene, így kipakolták a szükséges dolgokat az udvarra, pontosabban – ahova kértem – a diófa alá.

Ekkor már begyorsultak az események, és Árni hamarosan megszületett. Közben a nyakára tekeredett köldökzsinórt Ági biztos kézzel lefejtette. Miközben pihentünk a fa alatt, a baba kapott kétfajta homeopátiás szert, hogy ne maradjon rossz emléke a köldökzsinór miatt.

K. B.

Gíta születése anyaszemmel > > >
Gíta születése apaszemmel > > >
Moci születése anyaszemmel > > >
Moci születése apaszemmel > > >
Ábel születése anyaszemmel > > >
Ábel születése apaszemmel > > >
Bori születése anyaszemmel > > >
Boróka születése apaszemmel > > >
Árnika születése apaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.