igaz történetek szülésről, születésről

1183. nap: Elbagatellizáltam (Gíta születése)

Gíta született elsőként, és mint tapasztalatlan szülők, a jósló fájásokat is – napokkal az igazi előtt – a vajúdás kezdetének hittük.

Ezen a napon este nyolc órakor azonban tudtuk, hogy most tényleg elkezdődött. A szomszédból tudtam telefonálni, és persze elbagatellizáltam… Vagyis úgy válaszoltam Ági kérdéseire, hogy úgy ítélte meg, nem kell sietnie, nem olyan komoly a dolog.

Így esett, hogy aztán, amikor jó óra múltán megérkezett, már nem volt ideje átöltözni. Csak lerakta hét hónapos kisbabáját, és már mosakodott be a kitolási szakasz előtt. Én eléggé paff voltam, nem igazán tudtam kezelni, sem eltűrni a helyzetet, de Ági csak biztatott meg bátorított. Zoli csendben asszisztált neki, felmérve a helyzet súlyát.

Aztán úgy hajnali kettő körül megszületett a kis Gíta. Ági azon nyomban felrakta a hasamra, ahol szépen megnyugodott, és lassan – úgy fél óra alatt – felkúszott a cicimhez, és szopni kezdett. Később magzatmázasan bugyoláltuk be, miután egy kevés „varázskrémet” Ági bőrápolásra felhasznált.

Amikor feltápászkodtam, hogy rendbe tegyem magam, még egy vicces dolog történt. A kádban megláttam a hasam, ami olyanná vált, mint egy kipukkadt lufi, és egy nagyot sikítottam. Ági és Zoli rémülten siettek segítségemre…

K. B.

Gíta születése apaszemmel > > >
Moci születése anyaszemmel > > >
Moci születése apaszemmel > > >
Ábel születése anyaszemmel > > >
Ábel születése apaszemmel > > >
Bori születése anyaszemmel > > >
Boróka születése apaszemmel > > >
Árnika születése anyaszemmel > > >
Árnika születése apaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.