igaz történetek szülésről, születésről

1142. nap: Egy jól összeszokott csapat (Csongor születése)

Gyönyörű volt.

Úgy indult, hogy vasárnap még almát szedtünk. Estére Adri nálunk volt, és Geni jelezte, hogy mintha valami történne odabenn. Úgy döntöttünk (bár már pizsamában voltak Csanád és Csenge), hogy jobb, ha elviszi őket, aludjanak nála. Én is velük mentem, és megvártam, míg elalszanak. Közben Geninek rendszertelenek voltak az összehúzódásai, és bizonytalan volt, vajon ez lesz-e az az éjszaka.

Éjfél előtt próbáltuk hívni a segítőket, de nem voltak elérhetőek. Kicsit aggódni kezdtem, mert nem volt olyan tervünk, forgatókönyvünk, hogy valamelyik kórházban landolunk… Ágival is beszéltünk, még így távolról is olyan megnyugtató és erősítő volt! Úgy éreztem, hogy minden rendben van, és ha kell, kettesben leszünk meg hármasban!

Nagyon örültünk azért, hogy hajnalra előkerült másik Ági is, és jelezte, hogy tud jönni. Hajnalban még ugyanott tartottak az összehúzódások.

ecsonapaMivel nem sűrűsödtek, erősödtek a fájások, azt javasolta mindenki, próbáljunk aludni, pihenni. Hétfő reggel Geni már nyugtalan volt, hogy nincs haladás. Boga hozott egy homeopátiás bogyót (cimcifuga), aminek beszedése után azonnal elkezdődtek a valódi összehúzódások.

Úgy éreztem magunkat, mint egy jól összeszokott csapat. Tudtuk, hogy mi következik, mit mivel segíthetünk. A gyerekorvosunk mondta viccesen, amikor még csak Csengével jártunk nála, hogy jól sikerült gyerkőc, jöhet a sorozatgyártása.

Ági úgy volt ott, mintha nem lett volna. Észrevétlen és mégis megnyugtató árnyék.

Valahogy kikötöttünk a fürdőszobánál, és valahogy már nem volt idő kijönni onnan. A vízből még kilépett Geni, de Csongi ott bukkant elő. Még összekötve, de már ölben átvitte a hálószobába. Csodáltam azt a hatalmas erőt, ami a vajúdáshoz, szüléshez kellett, és még maradt is belőle.

E. Sz.

Csenge születése anyaszemmel > > >
Csenge születése apaszemmel > > >
Csanád születése anyaszemmel > > >
Csanád születése apaszemmel > > >
Csongor születése anyaszemmel > > >

Véletlenül kiválasztott mesék.